Door: Jeannet, HorSense locatie Oost (Diepenheim)

Stel je eens voor: je hebt een coachafspraak met een coachee en het regent. Je hebt geen overdekte ruimte waar je aan het werk kunt.
Wat doe je dan?

Als ik zo uit het raam kijk, zie ik dat de zomer voorbij is. Ik vind het koud en het is vooral nat. De paddock is meer een zwembad geworden dan een aangename bak om met een coachklant in te werken.

Ik begin altijd bij het paard. Al staat deze op stal. Voor de stal kun je al veel vragen stellen. Er komen vaak ook andere thema’s aan bod; opgesloten staan, geen vrijheid meer voelen. Maar ook lekker knus, het luisteren naar het knagen van het paard in het stro of hooi. Rustgevend.
Zittend op een stro-hooibaal komen er ineens herinneringen naar boven over vroeger: de hooigeur, de rust, etc.

Op zo’n moment hoef je geen expliciete oefeningen te doen, maar kan het paard in zijn ‘zijn’ heel veel vragen opleveren, de omgeving die je kunt gebruiken voor andere invalshoeken.

Zo heb ik wel eens heel lang met een klant in het hooi gezeten. Nu moeten jullie daar niet alles bij aan denken…. Gewoon zitten en luisteren naar de paarden met hun specifieke geluiden. Heel mindful en zeer ontspannend. Voor mijn gevoel had ik niet zoveel gevraagd of gezegd, maar de klant ging heel blij en ontspannen naar huis.

In onze laatste intervisie hebben we het over resultaat gehad. Soms ligt jouw resultaat van een coaching anders dan die van de klant. Maar als je na de sessie evalueert en de klant is tevreden, dan is dat je prachtige resultaat.

Schermafbeelding 2015-09-21 om 19.23.43