Door: Frans Jaspers, HorSense locatie Zuid (Deurne) 

Floortje Dessing bezoekt voor haar programma alle uithoeken van de wereld op zoek naar mensen die vaak in totale eenzaamheid leven. In de argumenten van deze mensen die vrijwillig de isolatie opzoeken komt vaak naar voren dat men op zoek is naar de balans in zichzelf. Zelden is er sprake van een vlucht of van negativiteit tegenover de buitenwereld. Fascinerend om dit beleven en vaak erg tegengesteld aan de motivatie die coachees benoemen bij een veranderingsproces dat ze willen inzetten.

In coaching is het belangrijk dat de coachee zich verbonden voelt met zijn gekozen persoonlijke reis. In verandering is niets vanzelfsprekend en staat de reis op zoek naar kansen en mogelijkheden centraal. Toch wordt in coaching het resultaat vaak benoemd als het succes en wordt de coach hier ook op beoordeeld. Het is de professionaliteit van de coach om voortdurend het proces, de reis, te benadrukken.

Floortje is soms dagen onderweg om mensen te bezoeken. In het eerste contact is de energie van de reis intens zichtbaar en meteen aanleiding voor een eerste verdiepend gesprek. Voor mij is het aanleiding om mensen voortaan niet te vragen waar men naar toe gaat maar hoe men van de reis gaat genieten.

Ik wens jou in je coaching een fijne reis toe!

Ontspanning met paarden