Postgraduaat ‘Coachen van mensen met behulp van paarden’

Tijdens de opleiding heb ik een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. De verdieping tijdens de opleidingsdagen, intervisie en zelfstudie-uren heeft ervoor gezorgd dat ik als coach met Paard als Spiegel stevig in mijn schoenen sta en krachtige tools heb om andere mensen dit ook te laten ervaren.”

Mirjam, deelnemer postgraduaat (2014-2015)

 

Tijdens de postgraduaat opleiding ‘Opleiden van mensen met behulp van paarden’ werk je tijdens 20 dagen, gespreid over 2 jaar – ongeveer 1 dag per maand, aan je ontwikkeling tot postgraduaat coach met de methodiek ‘Paard als Spiegel’. Lees hier verder:

Jij als postgraduaat Coach

Je hebt al een bachelor diploma. Je hebt een sterke interesse om te werken met paarden. Je wilt je verdiepen als coach met de methode Paard als Spiegel. Je zoekt een manier om je huidige werk naar een hoger plan te tillen. Dan is de postgraduaat opleiding ‘Coachen van mensen met behulp van paarden’ iets voor jou!

De postgraduaat opleiding ‘Coachen van mensen met behulp van paarden’ bestaat uit een compleet traject van twee jaar (20 lesdagen). Tijdens cursusdagen (reguliere- en praktijkdagdelen), individuele reflecties, observaties en intervisies profileer je jezelf als postgraduaat gediplomeerd coach met de methode ‘Paard als Spiegel’.

Samenwerking met HoWest

Deze unieke opleiding wordt als postgraduaat opleiding in samenwerking met HoWest  (Hogeschool West-Vlaanderen) ingericht. Dit is de enige tweejarige opleiding tot paardencoach – Paard als Spiegel (postgraduaat)! De prijs is 2795 euro/jaar. HorSense is vrijgesteld van BTW.

Criteria voor deelname

Om aan de opleiding te kunnen beginnen, houden we met jou een kennismakingsgesprek zodat we jou leren kennen en jij ook weloverwogen voor een opleiding bij HorSense kiest. Daarnaast heeft HorSense een aantal criteria opgesteld waar je aan moet voldoen om aan de opleiding te beginnen:

  • Je hebt minimaal een bachelor diploma;
  • Je bent in de gelegenheid om in de praktijk coachingsgesprekken te voeren met verschillende cliënten;
  • Je hebt de mogelijkheid om in jouw omgeving te werken met paard(en);

Cursusopbouw

De opleiding ‘Coachen van mensen met behulp van paarden’ duurt 20 cursusdagen. Tijdens deze dagen wordt er een koppeling gemaakt tussen verdiepende theorie op postgraduaat niveau en het werken met ‘Paard als Spiegel’. Tijdens een cursusdag wordt ongeveer 40% van de tijd aan theorie besteed, en 60% aan het coachen met ‘Paard als Spiegel’ in de praktijk.

Gedurende de opleiding werk je in het eerste jaar met vier ‘proef’coachees en in het tweede jaar met vijf ‘proef’coachees waar je in totaal negentien gesprekken/sessies mee hebt. Tijdens drie observatiemomenten reflecteer je op je ontwikkeling als postgraduaat coach met ‘Paard als Spiegel’ en je ervaringen met het coachen. Onder begeleiding van de HorSense-coaches en je medecursisten maak je een 360 graden feedbackmeting en neem je deel aan intervisiegroepen. Tot slot maak je vier literatuurverslagen (waarvan een van een verplicht boek).

Na de opleiding

Als postgraduaat coach met de methodiek ‘Paard als Spiegel’ kun je je bij de netwerkvereniging HorSense aanmelden als coach. Daarnaast kun je aan de slag als professioneel coach waarbij je in de praktijk coachingsessies met of zonder inzet van paard(en) geeft.

Na afronding van de opleiding heb je bovendien genoeg ervaring opgebouwd om eventueel een eigen praktijk te starten. Daarnaast kun je deelnemen aan diverse praktijk- en terugkomdagen die door HorSense voor alumni worden georganiseerd, waardoor je up-to-date blijft van het vakgebied.

Meer weten?

Wil je meer weten en/of de informatiebrochure ‘Opleiding postgraduaat’? Contacteer ons en wij sturen informatie door.