Iedere maand zet HorSense een HorSense-lid in het zonnetje. In december 2015 heeft Charlotte van Eekelen (Voorwaarts Coaching) de primeur! 

ch_vaneekelen profielfoto

Charlotte van Eekelen

“Ik heb sinds 5 jaar mijn coachingsbureau Voorwaarts. Ik doe het werk met veel plezier. Ik ben opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige en werk al jaren in de zorg. Paarden zijn al mijn hele leven mijn grote passie. Wanneer ik met mijn paard bezig ben vergeet ik even alle beslommeringen van de dag. Dit is voor mij mijn meditatiemoment. In mijn werk als coach heb ik van mijn passie en werk één gemaakt. Ik vind het fijn om voor mensen iets te kunnen betekenen in hun groei en ontwikkelingsvragen. Samen met mijn co-coaches in de natuur werken, vind ik fantastisch!”

Meerwaarde PAS-methodiek

“Met Paard als Spiegel als methode kun je mensen letterlijk laten oefenen in een veilige omgeving. Mensen kunnen oefenen in bijvoorbeeld contact maken, verbinding zoeken en grenzen stellen. Ik maak ook vaak gebruik van metaforen uit de natuur.”

Met Paard als Spiegel kun je mensen letterlijk laten oefenen in een veilige omgeving

“Coach zijn is een andere rol dan hulpverlener. Het niet invullen voor een ander maar goed luisteren en de juiste vragen stellen is belangrijk. Ik heb ook geleerd om mensen meer in hun waarde te laten. Ik vind het belangrijk om mezelf steeds te blijven scholen en ontwikkelen. Hiervoor neem ik deel aan een intervisiegroep.”

Ik vind het belangrijk om mezelf steeds te blijven ontwikkelen!

Specialisering

visa

Co-coach Visa

“Ik heb mezelf de afgelopen jaren gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met burn-out problematiek. Voor deze doelgroep heeft werken in een natuurlijke omgeving een positieve uitwerking: het werkt rustgevend, stimuleert creativiteit en brengt mensen in beweging en dichter bij zichzelf. Samen met een collega coach heb ik StressAlarm opgericht. StressAlarm biedt workshops aan voor bedrijven gericht op stress preventie. In deze workshop wordt ook Paard als Spiegel als methodiek ingezet.”

Toekomst

“De komende jaren hoop ik mijn bedrijf verder uit te bouwen en mij te richten op de zakelijke markt. Ik werk inmiddels als vaste coach voor een aantal bedrijven. Daarbij wil ik de drempel om met de PAS-methodiek te werken verlagen, want ik merk dat die soms nog hoog kan zijn. Ik wil me ook gaan ontwikkelen op het gebied van het geven van supervisie.”

Ik wil de drempel om met de PAS-methodiek te werken verlagen

 

snow (9)

Co-coach Snow

lady (9)

Co-coach Lady

challenge(11)

Co-coach Challenge