Systemisch werken

Ons hele leven kent van jongs af aan vele systemen, zoals familie, gezin, school en organisaties. En of wij willen of niet, wij zijn onderdeel van deze systemen. De regels en wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld en spelen doorgaans op een onbewust niveau. Wij zijn ons daardoor niet bewust van het appèl wat op een diep onbewuste laag op ons gedaan wordt.

Het blijkt dat veel persoonlijke en organisatorische problemen een systemische oorzaak hebben. Werken met opstellingen heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar en hanteerbaar te maken. Het opstellingenwerk geeft een diepgaand inzicht in onderliggende dynamieken en verstrikkingen. Ervaringen met het werken vanuit deze essentie hebben nog lange tijd – en vaak ook blijvend – effect, geven veel inzicht en werken helend.

Voor wie?

Inzichten die verkregen worden door het werken met opstellingen zijn van grote waarde voor iedereen die werkzaam is als begeleider van processen in de persoonlijke of professionele sfeer, zowel op individueel niveau als op het niveau van teams of binnen organisaties. Door het werken met paard, worden de verkregen inzichten nog duidelijker zichtbaar.

Het is een 10-daagse opleiding. De prijs is 2795 euro. HorSense is vrijgesteld van BTW.

Kijk voor de actuele workshopdata in de agenda.

Systemisch Coachen