HorSense-partners

De spiegel die het paard voor mij was, maakte het mogelijk om zelf mijn volgende stap te zetten. Het werken met paard heeft mij verrast. Met de duidelijke feedback kan ik nu verder met mijn leervraag. Onder de deskundige begeleiding van de HorSense-coach ga ik de komende maanden belangrijke ontwikkelingsstappen zetten’.

– Ferry, deelnemer workshop ‘Kernkwaliteiten’ 2015

HorSense is in 2009 gestart. De samenwerkende partners werkten daarvoor als coach/begeleider vanuit hun individuele bureaus. Hierbij nam het werken met paard als co-coach al een belangrijke plaats in. De partners van HorSense hebben zich gezamenlijk toegelegd op de doorontwikkeling van de methodiek en de inzet hiervan in sessies, workshops en trainingen. Ook hebben zij in 2011 gezamenlijk de beroepsvereniging voor paardencoaches (coaches met Paard als Spiegel) opgericht.

HorSense streeft een hoge mate van kwaliteit na. De HorSense-partners zijn gecertificeerde coaches en hebben zich bekwaamd in de coaching en het opleiden van aspirant-coaches met behulp van ‘Paard als Spiegel’. In 2012 heeft Focus (locatie Zuid – Deurne), als partner van HorSense, de accreditatie voor het verzorgen van een post-hbo opleiding voor het coachen met ‘Paard als Spiegel’ behaald. Hierdoor kunnen cursisten de volledige opleiding ‘Excellent Coach’ afsluiten met een officieel erkend post-hbo diploma. Daarnaast zijn de HorSense-partners lid van NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches).

De HorSense-methodiek ‘Paard als Spiegel’ garandeert niet alleen kwaliteit van de opleidingen maar ook het verantwoord werken met en het welzijn van het paard.

De HorSense-partners voor België zijn Henk van ’t Net en Veerle Van Hecke: 

241df87

Henk van ’t Net / Hotton (BE) / La Ferme de Bourdon

Na een studie Informatie heeft Henk van ‘t Net jarenlang in allerlei technische functies gewerkt. Vanuit zijn passie voor het werken met mensen, startte Henk enkele bedrijven op die een grote link met coaching bevatten. Op dit moment coacht Henk zowel start-ups als bedrijven die enkele jaren bestaan.

Henk werkt vanuit de visie dat coaching in combinatie met natuur inzichten oplevert die wellicht in het drukke dagelijks leven verloren kunnen gaan. ‘Door te coachen in de natuur (zoals coachen met behulp van paarden en wandelcoaching) bereik je veel sneller resultaat. Dat is zo mooi om te zien!

Henk heeft een accrediatie in coachen met paarden behaald in Nederland en is lid van het EMCC. Verder  heeft Henk ook een opleiding tot systemisch paardencoach bij Wind in Nederland gevolgd.

Profielfoto van Veerle Van Hecke

Veerle Van Hecke / Hotton (BE) / La Ferme de Bourdon

Na haar studie International Management is Veerle Van Hecke aan de slag gegaan in het familiebedrijf. Ondertussen heeft zij zich bijgeschoold in yoga, therapie en massages. In 2013 heeft Veerle een eerste opleiding tot paardencoach gevolgd. Daarna heeft zij zich bij HorSense in Nederland bijgeschoold.